שאלות נפוצות

תשובה:  את העיניים ניתן לנקות עם פד רטוב – מי ברז זה בסדר גמור- לא צריך מים רתוחים או מי תה. קיימים מגבונים ייעודיים לעפעפיים שניתן לקנות בבית מרקחת.  ניתן בהחלט להשתמש בהם, הם נוחים ונעימים לניקוי. 

בעקרון כשהעיניים בריאות אין צורך בכלל לנקות את העיניים. אם לכלב בריא מופיעות הפרשות חריגות בעיניים יש לפנות לוטרינר. עם זאת, יש מספר גזעים שסובלים מרטיבות או הפרשות באופן קבוע לדוגמת השיצו,  פקינז, בולדוג אנגלי ועוד. 

תשובה:  הפרשות חריגות מהעין,  עין אדומה וסימנים של כאב שמתבטאים בעין חצי עצומה וקושי לפתוח אותה לגמרי.  כמובן שאם יש ירידה בראיה גם מומלץ לפנות לוטרינר. סימנים לכך שהחיה לא רואה טוב הם- הליכה איטית וחששנית יותר,  התקלות מדי פעם בחפצים,  קשיי ראיה בסביבה חשוכה

תשובה.  לא.  זה מיתוס שאין לו כל אחיזה במחקרים מדעיים.  אין קשר לסלק או לכל מזון אחר.

תשובה:  הגיל עצמו הוא לא הגורם מבחינתנו כרופאים להחלטה אם לנתח או לא.  בריאותו הכללית היא הקובעת.  אם בדיקות הדם שלו ומדדי הלב שלו תקינים,  וכן מצבו המנטלי,  ניתח לנתח.   יש לזכור שהסרת קטרקט הינו ניתוח אלקטיבי שמטרתו שיפור איכות החיים של הכלב.  לכן,  אם נחשוב שאיכות החיים שלו הרבה פחות טובה משום שהוא לא רואה טוב, בהחלט יש יתרון לניתוח להסרת קטרקט.  עם זאת יש לזכור שלא כל בעיית ראיה היא כתוצאה מקטרקט.  ישנן עוד סיבות,  את חלקן ניתן לפתור ואת חלקן לא. בכל מקרה- יש צורך בבדיקת עיניים יסודית קודם לכן.

תשובה:  כלבים מבוגרים מפתחים תופעה הקרויה “סקלורוזיס של עדשת העין” . זוהי תופעה נורמלית של התבגרות העדשה, והיא מופיעה גם אצל חיות אחרות וכן באנשים מבוגרים.  עדשה כזאת מקבלת גוון אפרפר שבטעות נחשב לקטרקט.  איך תדעו אם זה קטרקט או סקלרוזיס של העדשה?  אם העכירות שאתם רואים אכן אכן קטרקט מתקדם,  החיה שלכם לא היתה רואה טוב עד כדי התקלות בחפצים.  כמובן שבמרפאה יש לנו אמצעים נוספים לאבחן במה משניהם מדובר,  אך זאת האבחנה הראשונית , הפשוטה והטובה ביותר-  האם הכלב רואה טוב או לא

תשובה:  לא.  הפתרון לצ’רי-איי הוא אכן ניתוחי.  Cherry eye  הוא תופעה בה בלוטת הדמעות שבד”כ נמצאת עמוק בבסיס של העפעף השלישי מתנתקת ממקומה ו”עולה” למעלה, ובד”כ נתקעת שם מבלי יכולת לחזור למקום.  גם אם נחזיר אותה ידנית למקום,  היא תעלה שוב,  מהסיבה הפשוטה שחסרים הסיבים הביולוגיים שמחזיקים אותה בד”כ במקומה. מכיון שמדובר בבלוטה שמייצרת דמעות,  חשוב להחזיר אותה למקום כדי שתוכל לתפקד. כאשר היא מחוץ למקומה הטבעי היא הופכת לגדולה ודלקתית , דבר שמפריע לה לייצר דמעות.

תשובה: הסיבות לדלקות עיניים בחתולים הן שונות מהותית מהסיבות לדלקת עיניים בכלבים, ולכן אין להתייחס אליהן באותה הצורה.  בחתולים יתכנו מזהמים ראשוניים שלא קיימים בכלבים, והנפוץ ביניהם הוא הרפס חתולים.  ניתן לקרוא על כך בקישור הזה .  בנוסף יתכנו גם חיידקים כמו קלמידופיליה ומיקופלסמה.  הדלקות האלו שכיחות יותר בגורים צעירים,  אך יכולות להופיע גם במבוגרים ולחזור לעיתים תכופות.  כמובן שיש עוד סיבות לדלקת עיניים בחתולים למשל- יובאיטיס (דלקת תוך עינית)  או בעיות בעפעפיים שגורמות לדלקת חוזרות.  לכן, חשוב מאוד שוטרינר יבדוק את החתול ויאבחן את הבעיה.

תשובה:  הסיבות לדלקות עיניים בכלבים הן רבות,  ואין פתרון תרופתי אחד לכולם.  הסביות הנפוצות לדלקת בכלבים הם:  דלקת לחמית אלרגית,  סינדרום עין יבשה ,  ובעיות מבניות בעפעפיים שגורמות להפרעה לעין ולכן לדלקות כרוניות.  בדיקת עיניים במקרה זה חשובה ביותר לאבחון הבעיה.

 

בדיקת עיניים אצל רופא עיניים כוללת בדיקה עם  מכשור ייחודי לבדיקת העין,: מנורת סדק- slit lamp  אשר משמשת כמיקרוסקופ נייד ומאפשרת אבחון לקויות  בעין,  בדיקת לחץ תוך עיני עם מכשיר טונופן ובדיקת קרקעית העין בעזרת אופטלמוסקופ.  בדיקה מקיפה זו מאפשרת זיהוי בעיות אשר לא אפשרית ללא שימוש במכשירים אלו.  בנוסף,  יש צורך ביידע ספציפי לגבי מחלות עיניים מורכבות כדי לאפשר אבחון וטיפול נכונים.

הפגישה במרפאה אורכת בין חצי שנה לשעה ,  בהתאם לצורך.

ברוב המקרים לא ניתן לקבוע ישירות לניתוח,  שכן יש צורך בבדיקה מקיפה של העין כדי לקבוע איזה ניתוח צריך ואם בכלל יש צורך בניתוח,  האם יש צורך בטיפול לפני ניתוח,  בדיקות נוספות הנדרשות לפני ניתוח כגון:  בדיקת דם,  בדיקת רשתית וכו.  ישנם מקרים מסויימים ,  למשל במקרה של cherry eye או במקרים ספציפיים אחרים,  בהם ניתן לקבוע ישירות תור לניתוח לאחר בירור מוקדם עם הוטרינר המפנה לגבי מהות הבעיה.

אנו שמחים ומעדיפים לקיים קשר הדוק עם הרופא המטפל.  אנו מבקשים לקבל טופס הפנייה לבדיקה הראשונה כדי להיות מעודכנים בכל ההיסטוריה הרפואית הרלוונטית של החיה.  לאחר הבדיקה אנו שולחים מכתב סיכום בדיקה לרופא המטפל.  במידה ויש צורך בביקורות לאחר הפגישה הראשונה,  אנו מחליטים ביחד אם יש צורך להגיע אלינו (במקרה שיש צורך במכשור מיוחד להערכת המצב)  או שניתן להמשיך מעקב אצל הרופא המטפל.  במקרה הזה אנו שומרים על קשר עם הרופא ומייעצים על פי הצורך.

לא.  ברוב המקרים לא ניתן להגיע לאבחנה נכונה רק על סמך צילום.  זה יהיה מאוד לא מקצועי מצידנו לתת ייעוץ רק על סמך צילום.  לעיתים אנו מסתייעים בצילומים לצורך מעקב אחר מקרה,  אך לא לפני הבדיקה הראשונה.

ניתוחים מתבצעים בימי ראשון,  שלישי ורביעי בלבד (מלבד מקרי חירום) בשעות הבוקר או הצהריים.  על החיה להגיע בצום מאוכל של 8 שעות.  הניתוחים מתבצעים בהרדמה מלאה בעזרת חומרי ההרדמה הבטוחים  ביותר ובעזרת מכונת הרדמה.  ניטור ההרדמה מתבצע בעזרת מוניטור הרדמה וסייעת וטרינרית האחראית על ניטור ההרדמה.   לאחר ההרדמה החיה מתאוששת מההרדמה ומשתחררת הביתה כאשר היא מסוגלת לעמוד על רגליה וללכת,  ברוב מקרים תוך מספר שעות מהניתוח. 

אנו ערוכים לקבל ולטפל במקרים דחופים 24/7.  ניתן להתקשר למרפאה  בכל שעה,  ובמקרה שהמרפאה סגורה,  תקבלו את מספר החירום של המרפאה.